Lär dig om Texas Holdem

Texas Holdem – Regler och Termer

Det finns många sorter eller varianter vad gäller poker. Men bland alla dessa så är Texas Holdem utan tvekan den mest populära. Till skillnad från vanlig poker får man endast två kort och dessa går inte att byta, på bordet läggs det totalt upp fem kort som du tillsammans med din hand ska kombinera med. Följande kommer ett par regler för Texas Holdem.

Pre-Flop

I denna fas tilldelas varje spelare ( https://www.storspelare.com )   två kort som tidigare nämnt, de delas stängt för att de andra inte ska veta vad man har för kort, precis som i vanlig poker. Man skickar runt en givarknapp, de två spelare som sitter medsols från givaren blir stora blinda och lilla blinda, dessa måste således lägga upp marker. Stora blinda lägger hela summan som är satt sedan tidigare för att vara med i varje hand, och lilla blinda lägger hälften och behöver således betala den andra hälften för att kunna vara med. Spelaren som också denna gång sitter medsols från den som blir lilla blinda har tre alternativ, antingen lägger han sig och kastar sina kort för att sedan vänta på nästa hand, eller så synar man och betalar lika mycket som stora blinda och slutligen kan man välja att höja med valfri summa, minsta höjning måste vara lika mycket som stora blinda och det största är en all in.

Flop

Givaren lägger tre öppna kort på bordet som alla kan se och kombinera med sina kort. För att veta hur bra hand ni har fått kolla upp vilka händer som är starkast. Och här har alla samma val, lägga sig, syna eller höja.

Turn

När givaren har lagt upp ett fjärde kort, har man samma val som efter floppen.

River

Det femte och sista kortet som givaren lägger upp kallas för river.

Showdown

Efter att alla spelare har bestämt sig i tur och ordning, visar man sina två kort för att kunna avgöra vem som har den starkaste handen. Den som har den starkaste handen vinner potten. Sen börjar nästa omgång och man flyttar stora blinda och lilla blinda ett steg motsols.